ΑΓΟΡΑ LAPTOP. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΩ;

      Έχουν υπάρξει αρκετές φορές που αναζητάμε όλοι ένα laptop που να μας ικανοποιεί στις ανάγκες μας. Όμως πως θα ξέρω ότι θα με ικανοποιήσει εάν το θέλω για το σχολείο, το γραφείο, το editing, το gaming κοκ. Αυτό θα συζητήσουμε σήμερα.1. Επεξεργαστής

       Ο επεξεργαστής είναι ένα απο τα βασικότερα πράγματα σε ένα laptop. Σήμερα εάν κοιτάξετε για υπολογιστή θα δείτε κυρίως επεξεργαστές της Intel και της AMD. Είναι καλύτερο να προτιμήσετε επεξεργαστή της Intel, συγκεκριμένα επεξεργαστές της Intel Core σειράς όπως: Intel Core i3, Intel Core i5, Intel Core i7 και Intel Core i9. Να προσέχετε επίσης το μοντέλο του κάθε επεξεργαστή, διότι το κάθε μοντέλο επεξεργαστή τρέχει σε διαφορετικά GHz (gigahertz). Για να γίνει κατανοήτό ο επεξεργαστής, ανάλογα με το όνομα και το μοντέλο του, καθαρίζει το πόσο γρήγορα μπορεί να ανοίξει ένα παράθυρο, να κλείσει ενα παράθυρο, να κάνει εναλλαγή στα παράθυρα, εάν μπορεί να τρέξει το Game χωρίς να κολλήσει και πολλά άλλα. Κάτι τελευταίο να επιλέγετε να είναι επεξεργαστής της 10ης γενιάς.

2. Οθόνη

        Η οθόνη είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα σε έναν υπολογιστή. Μια τίμια οθόνη θεωρείται η ΤΝ. Η οθόνη αυτή έχει πολύ γρήγορη απόκριση, δηλαδή όταν πατήσεις για να ανοίξεις ένα παράθυρο θα σου το εμφανίσει αμέσως, εκτός και εάν ο επεξεργαστής σου είναι αργός όπως: Intel Celeron, Intel Pentinum. Όμως εάν θέλεις να ασχοληθείς με edit και gaming αυτή η οθόνη δε θα σε βολέψει καθόλου. Η ΤΝ οθόνες μπορεί να έχουν γρήγορη απόκριση όμως τα χρώματα της οθόνης δεν είναι ακριβή και η φωτεινότητα είναι πολύ χαμηλή. Για ακριβή χρώματα και υψηλή φωτεινότητα είναι οι IPS οθόνες, όμως έχουν ελαφρώς υποδεέστερη απόριση από τις TN. Τελικά τι να προτιμήσετε; Οθόνες TN με IPS Panel. Θα έχουν γρήγορη απόκριση και θα έχουν υψηλά επίπεδα φωτεινότητας πάνω από 300nits. 

       Το λιγότερο που πρέπει να έχει μία τίμια οθόνη πρέπει να είναι FHD (1920x1080) το μεγαλύτερο σε ανάλυση βίντεο που μπορούν να παίξουν είναι τα 1080p και θα έχει καθαρή εικόνα. Επίσης εάν θέλετε να ασχοληθήτε με edit ή gaming να πάρετε όσο μεγαλύτερη οθόνη σε inches γίνεται.

3. Μνήμη (RAM) και Σκληρός Δίσκος

       Η μνήμη και ο σκληρός δίσκος  πάνε πακέτο. Αυτό εξαρτάται απο εσάς αναλόγως την χρήση που θα κάνετε. Εάν είναι για το σχολείο ή την δουλειά θα συνιστούσα 8GB RAM (τύπου DDR4) και 256GB (τύπου SSD). Eάν έχετε σκοπό να ασχοληθείτε με edit και gaming να ανεβάσετε τον πήχη. Εάν θέλετε να κάνετε ελαφρό gaming ή edit προτιμήστε 8GB RAM (τύπου DDR4) και 256GB (τύπου SSD).

4. Κάρτα Γραφικών

        Κάρτα γραφικών Intel UHD Graphics. Είναι από τις καλύτερες κάρτες γραφικών που μπορεί να έχει ένα laptop. 

5. Λειτουργικό σύστημα

        Αυτό εξαρτάταται από εσάς απο το εάν πάρετε laptop με OS της Microsoft ή της Apple. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι εάν πάρετε laptop με OS της Microsoft να πάρετε τα Windows 10 ή τις υποκατηγορίες που δεν βρίσκονται σε S mode. Το S mode σε οποιοδήποτε Windows 10 το μόνο πλεονεκτημά του είναι ότι είναι πιο ελαφρύ πέρα από αυτό δεν έχει τίποτα άλλο που να αξίζει.


Author: Ella Kalaitzaki

0 comments